Alle voksne personer i dag har vært med på en aldeles utrolig teknologisk utvikling de to siste ti-årene. Noen har vært mer med på den enn andre. NorTec-gründer, og daglig leder, Frank Strand Kilen er en av disse.

[col grid=»3-1 first»]

[/col]

[col grid=»3-2″]

– Jeg begynte å selge PC´er i 1987. Den gang kostet de gjerne 30.000 – 40.000 kroner. Avansen jeg fikk som forhandler for ett PC-salg var såpass at det holdt til noen ukers lønn. Dagens fortjeneste rekker til en god lunsj!

Frank Strand Kilen sier det med et smil om munnen, men det underbygger at han har erfaringer fra databransjen som er bortimot unik. Han har vært med hele veien fra den gang datamaskinen var ansett som en kostbar nødvendighet for de få til det som i dag er allemannseie og et “must” for alle fra skolestartalder og opp til de som nærmer seg de 100.

– Våren 1987 startet jeg opp med salg av PC´er og regnskapsprogram. I 1995 fikk jeg med meg Svein Erik Elverum og NorTec-
eventyret startet. Strand Kilen, med økonomisk utdanning og selvlært dataekspert, sammen med datatekniker Elverum var en perfekt match. 17 år senere er matchen like god, noe som først og fremst kommer fram om man ser på NorTec-utviklingen.

Med en omsetning på knappe 16 millioner, sju årsverk og ikke minst en meget solid egenkapital har NorTec absolutt kommet for å bli. Så langt har de holdt på i snart 17 år. Det blir garantert 17 år til.

Strand Kilen er stolt over at NorTec på flere måter har bidratt til utvikling i Stjørdal. Ikke bare har de skapt sju arbeidsplasser i egen bedrift. De har også gått inn som største eier i nystartede Reklamebanken.

8-9.000 PC´er har NorTec solgt siden 1995. 2011 var første år med over 1.000 stk. En milepæl. Regnet ned til hver enkelt salgsdag handler det om fire-fem PC-salg hver eneste dag gjennom året.
– Nå skal alle fra de starter på skolen ha egen PC og helst også egen smarttelefon, sier NorTec-sjefen.

Frank Strand Kilen gliser godt når han tenker tilbake på historien og sin aller første PC – en ordentlig koloss.
– Jeg husker det nesten som det var i går. Den hadde en prosessor på 4,7 MHz, minne på 8 Kb, stor diskettstasjon og to-farget skjerm. Husker at den kostet 11.000 kroner da jeg hentet den på postkontoret i 1986. Da var jeg stolt og fornøyd, sier datagründeren, som i dag er like fornøyd når han setter seg ned i sofakroken og surfer ut i nettverdenen med lesebrettet. Den lille “dingsen” har en kapasitet verken Strand Kilen eller noen andre var i nærheten å drømme om for 26 år siden.

[/col]